Τεχνικές συμβουλές

       ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
    Πολλές φορές ξοδεύουμε χρήματα για την καλαισθησία μας όχι όμως για την ασφάλεια μας.  
Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες :

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ - ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

 Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές, που διευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων.

Η χρήση αυτών των συσκευών πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή για να αποφεύγει κανείς τον κίνδυνο ατυχήματος. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να ακολουθούνται οι εξής οδηγίες :

- Τα καλώδια και οι διάφορες συσκευές πρέπει να τοποθετούνται μακριά από τo νερo. Σε περίπτωση που το καλώδιο έχει έστω και λίγο φθαρεί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
- Τα καλώδια από τις συσκευές δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα στο πάτωμα.

- Οι εστίες μαγειρέματος δεν πρέπει να παραμένουν αναμμένες χωρίς λόγο, ενώ δεν πρέπει κοντά τους να υπάρχουν μπαταρίες, διότι λόγω υψηλής θερμοκρασίας μπορεί να εκραγούν.
- Απαγορεύεται να πιάνει κανείς με βρεγμένα χέρια διακόπτες, πρίζες και ηλεκτρικές συσκευές.- Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, πρέπει οι πρίζες να είναι καλυμμένες με τα ειδικά καλύμματα ασφαλείας.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολύτιμο και απαραίτητο αγαθό στη ζωή μας. Είναι όμως πολύ επικίνδυνο.Γιαυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί ως προς τη χρήση του.

1. Ηλεκτρικός Πίνακας:  Τοποθετούμε αυτόματο αντιηλεκτροπληξιας.
Έτσι προστατεύουμε το χώρο από διαρροές .Δεν κινδυνεύουμε απο ηλεκτροπληξία.

2. Πρίζες:  Ελέγχουμε αν έχουν γείωση.  Έχουμε προστασία.
 
3. Λαμπτήρες: Τους αντικαθιστούμε με οικονομίας (led). Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Κυκλοφορούν σε 3 αποχρώσεις : 3000κ 4000κ 6000κ.

4. Θερμοσίφωνας: Δεν τον αφήνουμε ποτέ ανοικτό. Κάνουμε συντήρηση κάθε 2 χρόνια. Έχουμε: Ασφάλεια - αντοχή – υγεία - οικονομία.
 
5. Ηλεκτρική κουζίνα:   Η πόρτα να κλείνει καλά. βάζουμε τα κατάλληλα σκεύη στις εστίες. Δεν αφήνουμε πράγματα πάνω στις εστίες. Δεν καθαρίζουμε το φούρνο με χημικά. Κερδίζουμε ασφάλεια και οικονομία.

6. Ψυγείο - Kαταψύκτης: Οι πόρτες να κλείνουν καλά. Δεν αφήνουμε την πόρτα ανοικτή πολύ ώρα. Η συντήρηση να έχει από + 4 έως +7ο C. H κατάψυξη από - 15 έως - 30οC. Έτσι έχουμε σωστή ψύξη και οικονομία.

7. Πλυντήριο ρούχων: Δεν γεμίζουμε τον κάδο με πολλά ρούχα. Δε βάζουμε περισσότερη σκόνη. Με σωστή ποσότητα πετυχαίνουμε :καλύτερο καθάρισμα.
Δεν τσαλακώνονται τα ρούχα,και δεν έχουμε φθορές.

8. Μικροσυσκευές: Δεν τις αφήνουμε στην πρίζα, εκτός αν τις χρησιμοποιούμε.
Ειδικά  τις θερμαντικές.Κίνδυνος φωτιάς.


9. Ηλεκτρική σκούπα: Τοποθετούμε την κατάλληλη σακούλα και σωστά. Ελέγχουμε τα φίλτρα.Έχουμε καλύτερη απορρόφηση.

10.Απορροφητήρας: Αλλάζουμε τα φίλτρα τακτικά.
Έχουμε καλύτερη απορρόφηση. Δεν κινδυνεύουμε από φωτιά.

11. Κλείνουμε  όλες τις συσκευές από τον γενικό διακόπτη τους όταν δεν τις χρησιμοποιούμε.   

12.ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ: Δεν αφήνουμε ποτέ τη βρύση και το καζανάκι να στάζουν.Το κόστος είναι μεγάλο. Κάνουμε οικονομία στο πόσιμο νερό.
              
Πριν αποφασίσουμε να αντικαταστήσουμε τη χαλασμένη συσκευή,συμβουλευόμαστε έναν έμπειρο τεχνικό με άδεια.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΒΛΑΒΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.

 ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ  ΔΥΣΚΟΛΕΣ, Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ.